1998 var året hvor temet 'kærlighed' prægede alt og alle. Aldrig tidligere i verdenhistorien har så mange positive vibrationer akkumuleret sig i et festtelt lejet hos Michael i Roskilde. Idéen med temaer blev naturligvis stjålet af Roskilde Festivalen året efter - pisse typisk!

1998 var også året hvor festivalen forsøgte at udvide sit repertoire ud over de gængse rocktemaer... Akustiske 'Jeff Buckley' numre af vores allesammens Mike Sunset, gamle klassiske danske viser af den lille skønhed med den store stemme; Anja - og sidst men bestemt ikke mindst, den store tenor; Verner - med det store korpus, det store ego og den endnu større stemme. Ja året hvor det kunstneriske niveau på festivalen opnåede himmelske højder og vidder. Vi var alle lamslåede! Jeg mangler ord. Og for fanden som den mand kunne blive ved, i sit H.C. Andersen kostume, svalehale og høj hat (et held at glassene var af plastic Red.).

Han startede på side ét i den klassiske skoles lærebog, og stoppede ikke før sidste side var vendt. Det var den eneste gang i festivalens historie at der har været optræk til tumult blandt publikum, og bestyrelsens medlemmer blev tvunget til at hive de værste skældsord frem for at bringe gemutterne til ro, som krævede rocken tilbage på scenen, og på fascistisk vis krævede operatalentet sendt med næste ledige rakat til Irak. Men ih hvor solen skinnede næste morgen...

Tremarksnyt skrev:

Teltet stod der bare stabilt og sikkert igen, og baren var placeret i hjørnet i år, hvilket var en stor succes, da ’tenderne’ ikke frøs røven i laser, tvært imod var der sveddryppende varmt. Scenen var klar til at blive indtaget af diverse kunstnere, luften var tyk af grænseløs kærlighed og venlighed og alle så forventningsfuldt glade ud og var iført deres stiveste festival puds.

Regnen gjorde sit til at festival stemningen blev en del mere autentisk, idet vi meget hurtigt fik etableret smatten som fyldte det meste af indgangen til teltet, og en smat er som bekendt obligatorisk på enhver fetival.

Arrangørerne havde været om sig i år, og inviteret en masse ukendte ansigter til festivitas på landet, en del af disse ukendte skulle endda optræde. Man kunne godt have en vis Nicolai Dahl mistænkt for at være en slags storleverandør af folk, da han var på fornavn med de fleste i selskabet.

Maden var en succes da alle selv kunne bestemme hvad de ville have på grillen. På trods af at regnen forsøgte at slukke gløderne, klarede vi at komme igang med aftenens program inden midnat.

Årets festivaldrink var iøvrigt lækker og fyldt med vingummi og frosne jordbær. Der var gratis skumjordbær til de søde, søde festivaldeltagere, som uden tvivl blev endnu sødere efter denne klistrede oplevelse.

Christel havde fødselsdag og fik et dejligt stort plastichjerte, til at hænge op derhjemme.

Der blev festet igennem på dette års festival og der blev slået rekord i antallet af overnattende, hvilket gjorde sit til at formiddagen efter blev uforglemmelig hyggelig. Der blev iøvrigt ryddet op på rekordtid alene p.g.a. de mange folk og den store indsats. Fedt!

Indsend manglende detaljer  |  Fortsæt til 1999...

PÅ SCENEN I 1998

Mike Sunset

Anja

Hr. Verner Rye

Oktober

Anders Kanberg

Nicolai Dahl

DJ Ballefar